Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Selama 206 Tahun Penuh Jasa dan Bakti Kepada Nusa

Oleh Nor Azlina ShaariHari ini merupakan sambutan Hari Polis yang ke-206 sejak ia ditubuhkan pada 1807. Sambutan ini bertujuan menghargai jasa-jasa yang telah ditabur oleh setiap anggota Polis di-Raja Malaysia (PDRM) sejak  dahulu sehingga kini. Sungguhpun ia tidak dapat membalas jasa dan pengorbanan setiap anggota polis, namun ia merupakan satu pengiktirafan yang tidak terhingga kerajaan dan rakyat.Sambutan hari Polis kali ini bertemakan 'Komuniti Sejahtera Komitmen Kami'. Ini kerana PDRM sentiasa penuh dengan komitmen dalam menjalankan tugas mereka, meski pun terpaksa berkorban nyawa dan kehidupan mereka sendiri untuk rakyat negara ini.Kewujudannya adalah sebelum negara Malaysia mencapai kemerdekaan lagi iaitu ketika mana sebelum timbulnya saat sukar dan genting zaman darurat di Persekutuan Tanah Melayu. Dahulu ianya ibarat suatu penglibatan masyarakat setempat atau penempatan desa dan juga pinggir bandar bagi maksud membantu pihak berkuasa iaitu Federation of Malaya Police,…

Uniform Baru Baju Butang Besi...urat dawai

Tampak bergaya dengan baju uniform baru kerajaan bagi. Hehehehe. Tapi ingat kena ubah sikit, macam longgar ja. -
Harith @ Galaxy Tab 2

Periksa Darah Di Klinik Kesihatan Bukit Changgang

Dah lama aku tak kemas kini blog aku ni. Dah bersawang dah rupanya. Hehehe. Hari ini saja aku nak tulis bertapa bertuahnya aku sebagai rakyat Malaysia yang berdaulat ni. Beza resit bayaran klinik swasta dengan kerajaan. Sekali melawat klinik swasta aku dah kena cas RM45. Tu baru sekali....kalau berkali-kali mau jatuh miskin lagi bulan ni. Berbeza dengan klinik kerajaan lak...bayar RM1 dapat pulak ubat harga RM4.40. Tu tak termasuk ubat dalam paket tu. Hehehhe. Sungguh kejamnya Kerajaan kita kan? Kan? Hahahah.
-
Harith @ Galaxy Tab 2