Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2014

Setup Yamaha 135LC Terbaru

Aduh. Dalam dilema aku. Nak pakai ekzos perang ka nak pakai modi senyap. Tak berapa sedap la pakai ekzos senyap ni. Semput sangat. Huhu.

Ni spefikasi motor aku la ni:
Yamaha 135LC Super Sport Tahun 2010.
Semua asal lagi, kecuali pakai block Uma Racing 62mm, kaburator Kenihin PWK Thailand 28mm, high cam CMS, Spring valve keras, klach lumba dan ekzos modi perang ( tukar ekzos standard v2 modi manifold 28mm untuk meronda dalam taman = cam taik).
Hasilnya orang kata Standard Modi ja. Boleh la nak rapat meter. Tu pun selalu  makan asap juga. Hahahah.
-
Harith Sent from my Sony Xperia™ smartphone.

Lawak Geek

Lawak... -
HarithSent from my Sony Xperia™ smartphone.

Tukar Minyak Hitam Yamaha 135LC

Hari ni tukar minyak hitam. Kali kedua pakai minyak Shell Rimula R4 X. Memang puas hati.Enjin senyap dan memang power..aku dah serik pakai minyak sentetik penuh. Minyak tipis sangat, piston ring tak dapat tapis dan minyak masuk ruangan pembakaran.-
HarithSent from my Sony Xperia™ smartphone.

No Telefon Kecemasan dan Penting

Polis & Ambulan  999
Kebakaran 994
Pertahanan Awam 991
Dpd Telefon Bimbit 112TNB 15454Telekom (kerosakan) 100
Operator - Domestic 101
Permintaan No Telefon103
Perkhidmatan Telegram  100
Operator - Antarabangsa 101BADAN BERKUASA TEMPATANDBKL 03 2693 4531
MPAJ 03 4296 8000
MPK 03 3371 6044
MPPJ03 7956 3544
MBSA 03 5510 5133
MPSJ 03 8026 3131JABATAN KERAJAAN
Bank Negara 03 2698 8044
Bukit Aman 03 2262 6222
Customs 03 6201 6088
Domestic Trade 03 2274 2100
KWSP 03 2694 6566
Foreign Affairs 03 8887 4000
Home Affairs 03 8886 8000
Sumber Manusia03 8886 5000
Kastam 03 2093 9181
LHDNM 1-800-88-5436
JAKIM 03 8886 4000
JPJ03 2094 5666
KLSE 03 2026 7099
Meteorology 03 7958 7422
MIDA 03 2095 3633
MIMOS 03 8996 5000
SIRIM 03 5544 6000
SOCSO 03 4253 5320
Jabatan Haiwan03 2094 0077SYARIKAT KEMUDAHAN UTILITI
Alam Flora 03 2052 7922
Indah Water 1 800 88 3495
SYABAS 1 800 88 5252
Pos Malaysia 03 2274 4141
Telekom 03 2020 9494
Tenaga Nasional 03 2282 5566MAKLUMAT…